REGENEDITIE BRUIST!

Update REGENEDITIE voorstellingen binnen, in een waterdichte tent, bus of vuilkar... Neem je regenjas, paraplu en trui mee. Het programma hieronder werd aangepast.

 

BRUIST! zondag 18 september

Waanzinnig bruist ons jong theatertalent over de Droogdokkensite (bij Stormkop) op Antwerpen Noord.
De droogdokken worden opnieuw volgepompt met workshops, theatervoorstellingen, animatie, muziekoptredens, spelplezier en heerlijke versnaperingen.
Formidabele fun en vrolijk feestgedruis op de meest autoloze zondag van het jaar.
De megacoole uistapdag voor uw familie, bomma’s en kinderen inclusief.

Als opwarmer starten we zaterdag 17 september alvast met een try-out van de Tiny Tiny Freakshow van Kopland om 19u. Wil je er graag bij zijn, neem contact op met Evelien.

Vergeet de zomer, hier opent het theaterseizoen voor jong publiek.
We starten met Kapitein Winokio in concert om 11u.
Daarna volgen voorstellingen van FroeFroe, hetpaleis, Laika, De Studio en Stormkop zelf tot 18u.
Daar bovenop een mengeling van frisse collega kunstenmakers die in open lucht, tenten en locaties gaan en blijven gaan.

Uw kroost mag dit niet missen.
U mag dit niet missen.
Be there.

Je kan geen tickets reserveren op voorhand, maar komt de dag zelf langs. Je koopt jetons waarmee je zowel naar voorstellingen kan, als kan genieten van een drankjes of een hapje.

Enkele voorstellingen uit het programma vind je nu reeds hieronder. Dit wordt de komende weken verder aangevuld.
Het uurschema komt begin september online. Het uurschema en plannetje krijg je ook ter plaatse aan de infobalie. 

Met de steun van Stad Antwerpen, de Vlaamse Gemeenschap, hetpaleis, Laika, De Studio, Stormkop, Part of Antwerp en wijzelf.


PROGRAMMA

Je kan alvast het regenuurschema bestuderen. Download de foto voor een grote versie. Dit is nog niet definitief. Je krijgt een definitieve papierenversie de dag zelf ter plaatse.


Bereikbaarheid

Stormkop en de Droogdokkensite vindt je aan de Droogdokkenweg 4, vlakbij het Red Star Line museum, op een steenworp van het MAS.

Op 18 september is het autoloze zondag, kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets.

Openbaar vervoer
BUS 764 halte Antwerpen Royerssluis + 7 minuten wandelen

TRAM 7 halte Eilandje+ 10 minuten wandelen

TRAM 24 halte Havenhuis + 10 minuten wandelen

Met de fiets
Plaats je fiets in de fietsenstalling voor de Droogdokkensite. 
Dichtsbijzijnde Velo station is Velo 223 Rijnkaai. Vlakbij het Red Star Line Museum. Van daar is het nog 5 minuten wandelen.


HALLO AARDE - Kapitein Winokio

iedereen - binnenruimte - gratis - 11u

Kapitein Winokio opent Bruist! en bezingt, bejubelt onze moeder aarde en viert deze grote bol samen met jou met op de achtergrond de Westhinder.

Pluk de dag en zing een lied: een lied voor moeder Aarde.
Bergen, bomen, oceanen...witte zwanen, zwarte zwanen...Wat een mooie planeet! Stampen met de voeten. Klappen in de handen. We dansen samen door alle landen. Kom, zing en dans met ons mee!

DE VOLLE VUILKAR - Schippers & Van Gucht (NL)

8+ - in de vuilkar - 2 jetons (€5)

Twee vuilnismannen stouwen de laadbak goed vol. Knopje indrukken, wachten: klaar. Zo. Alle volwassenen en kinderen zijn in de buik van de vuilniswagen beland. Maar daarbinnen blijken ze niet het enige te zijn dat is weggegooid. Tussen de rommel horen ze stemmen, sommige dingen willen spreken. De Volle Vuilkar is een waanzinnige expeditie. Op de tast en soms schaterlachend onderzoeken de deelnemers wie ze zijn.

De Volle Vuilkar wordt uitgenodigd door De Studio.

LICHT, LICHTER, LIEGT - hetpaleis/Post uit Hessdalen

4+ - in de bus - 1 jeton (€2,5)

een dag gaat zo : als eerste moet de zon op dan de zonnebloemen, de kinderen, de driehoeken tenslotte de ouders
een dag ís nooit, hij wordt
licht, lichter, liegt
dan komt de maan, iemand steekt de sterren aan
bloemkool eten, tanden poetsen, ogen dicht
waar is het licht?

Een ambtenaar van de Federale Overheidsdienst voor Waarnemingszaken (FODWZ) Departement Licht neemt het jonge publiek mee in een wereld van lichtknopjes, zonsopkomsten en vergeten straatlampen. Een voorstelling over hoe je de dingen anders bekijkt, wanneer je ze anders belicht.

ATELIER SURVIVALKID - Stormkop

6+ - binnenruimte - 1 jeton (€2,5)

We wonen op dit betonbewoond eiland en proberen er alles aan te doen om de natuur die we hebben, te redden. Maar dan moeten we ons ook zien te redden in die natuur en met die natuur. We steken de handen uit de mouwen, slaan de handen in elkaar, wrijven onze handen warm (in eender welke volgorde) want HOE OVERLEVEN WE DIT SAMEN? Ons survival handboek vertelt ons dat er drie dingen zeer belangrijk zijn: kennis, uitrusting en samenwerken. Dat moet lukken, want vele handen maken licht werk. 

MONSTER TRUCK EXTRAVAGANZA - Man OverBoord maakt i.s.m. Nicolaas Delalieux

7+ - binnenlocatie - 1 jeton (€2,5)

Iedereen heeft een klein monstertje in zich zitten. Sommigen een groot roze, anderen een rood met krabbenscharen en weer anderen een blauw behaard met schele ogen. 
En soms. Heel soms wil dat monstertje eruit komen en het monstertje uithangen, en plein public. Want dat is wat monstertjes het best kunnen. De wereld op zijn kop zetten, dingen omgooien, luid brullen. Is dat erg? Nee. Want dat levert heel veel verhalen op. Verhalen die eindelijk tijdens dit monster momentje verteld mogen worden. Zodat je heel even in de schoenen van die monstertjes kan gaan staan. Of kan kijken hoe de monstertjes er bij anderen uitzien. Of mensen in monsters zien veranderen … of vice versa…
Drie acteurs zullen na afloop hun best doen om die monstertjes weer weg te steken.

 

©Diego Franssen

KADANZ - Tromp/Hopfrog Fanfare

6+ - binnenruimte - gratis

Negen musici van Hopfrog Fanfare bevolken een droomwereld met bizarre spelregels. Wat je ziet en hoort, houdt ergens het midden tussen een sportwedstrijd, een concert en een ritueel. De muzikanten zoeken speels contact met elkaar en met het publiek maar elke poging tot samenspel lijkt te mislukken. Als alle hoop is vervlogen en ze op het punt staan het op te geven, ontstaat er een uitweg uit onverwachte hoek.

Verwacht een compositie van gekke bekken en gillend gekreun, opzwepende ritmes met bamboestokken en serveerschalen en feestelijke klanken tussen kerst en nieuw. Kortom, een swingend concert voor jong en oud!

BARAQUE FUTURE - Theater Tieret

5+ - binnenruimte - 1 jeton (€2,5)

Kom binnen, we hadden u verwacht. Of nee ... nee, wacht nog even. Trek uw schoenen uit en maak uw hoofd leeg, helemaal. Want eens ge hier binnen zijt, zal niets nog zijn zoals het was. Hier binnen start de toekomst, uw toekomst. Schuif stilletjes binnen en zet uw ogen en oren open, want hier binnen wordt alles anders. Dus kijk nog even om, naar alles wat was en kom dan maar binnen.

In een betoverend decor op uw ideale locatie fileren we met uiterste precisie al uw dromen, hersenspinsels, mijmeringen en verzuchtingen. “Want uw dromen moet ge koesteren, ze niet laten vervliegen maar koesteren en laten rijpen … En af en toe ’s nachts ‘ns openzetten, dat ze wat kunnen verluchten en verversen.”

HANDS UP - Lejo (NL)

3+ - buitenruimte - 1 jeton (€2,5)

Met blote handen en houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. 'Hands up!' is een vrolijke, woordloze voorstelling met veel muziek. Vanuit een grote blauwe poppenkast vertonen de poppen hun kunsten. Een stoere hond, 2 tapdansers, een koe met een eetprobleem, een heel kinderkoor inclusief dirigent en vele anderen passeren de revue. Het publiek (jong en oud!) vergeet al snel dat ze naar twee handen zit te kijken. 

©Dries Segers

LIEDJES MET WORTELS II - Zonzo Compagnie

5+ - binnenruimte - 2 jetons (€5)

Met Liedjes met Wortels I speelde Zonzo Compagnie bijna 200 voorstellingen in heel Europa. Voor Liedjes met Wortels II kiest Jan Van Outryve opnieuw songs uit het gigantische archief van etnomusicoloog Alan Lomax. Samen met zangeres Aline Goffinbrengt hij muzikale schatten uit de hele wereld tot leven. Ondersteund door illustraties van het piepjonge Portugese supertalent Beatriz Bagulho en met niets meer dan een stem, een ukelele en een luit betoveren Aline en Jan hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert voor iedereen vanaf 5 jaar.

TINY TINY FREAKSHOW - Kopland

8+ - in een tent - 1 jeton (€2,5)

In deze korte voorstelling maken we kennis met Gerda en Flo. Het duo reist al jaren met het circus mee in het kader van ‘reserve acts en extras’. Door de destructieve mix van vrije tijd en prestatiedruk leidt Gerda al enige tijd aan slapeloze nachten en heeft Flo last van allerhande opwellingen. Wanneer de hoofdact niet komt opdagen is het eindelijk zo ver: showtime! Halsoverkop kruipen de twee van onder de planken en proberen ze, ieder op zijn manier te doen wat van hun verwacht wordt. Hoe klein hun act ook is, het blijft een grootse opgave!

 

PRETPAKKET - FroeFroe

Doorlopend - voor iedereen - binnen - gratis

Je kan kakjes vangen, met appels zeven dwergen omkegelen, met schoenen gooien naar voeten, mamavarken haar biggetjes brengen met grote voeten aan, racen met Roodkapje en de Grootmoeder om uit de Boze Wolf zijn buik te geraken, de tandenfee haar tanden uitgooien met snoepjes, je zelf verkleden als een pop...

RINO DE NEUSHOORN - FroeFroe

Doorlopend - binnen - gratis

Een gezellige picknick in een neushoornhuis.
Klim, kruip, kleffer door deze superzachte liefste Rino.
Geef Rino een kropje sla en kruip uit zijn poep.
Raar maar waar, Rino heeft superzachte keutels.

Een hoekje waar je even kan verpozen en je kleinste spruit zich feestelijk amuseert dankzij de langste neushoorn van Antwerpen en omstreken© Senne Van Loock

bij De Veerman try-out LOOPNEUS - Theater De Spiegel

0 tot 4 jaar - andre locatie! De Veerman (Marialei 25 in Berchem - gratis
Om 14u30 - reserveren via info@despiegel.com

Twee zangers/muzikanten en een videast/gitarist brengen een zintuiglijke try-out in vijf aktes, geïnspireerd op de delen van het aangezicht: oog, oor, neus, huid en mond.

Neus wil vrij zijn. Oog kijkt op Neus en zegt dat Neus een wilde haar heeft. Neus heeft er geen oren naar. Oor snoert Oog de mond en Mond staat vol tanden. Neus wil gaan kijken, verder dan hij lang is.

©Kathleen Michiels

geannuleerd LUCHT - Laika

4+ - binnenruimte - 2 jetons (€5)

Wat is lucht?
Twee wezentjes zoeken het uit.
Van ademen, fluiten tot een scheetje.
Maar tot wie behoort de lucht eigenlijk?
En is die te vangen?
Dan komt de eerder onzichtbare lucht plots heel tastbaar tussen hen in te staan,
en is het ieder voor zich.

LUCHT gaat over van niets iets maken en de wereld laten geloven dat het waarde heeft.

geannuleerd SOS RADIO - Stormkop

iedereen - doorlopend van 13u-17u - gratis

Stormkop kruipt weer in zijn radiokot!
Kom langs en vraag een plaatje aan en blijf gerust wat staan om een een praatje te slaan. 
Je favoriete radio zorgt voor muziek, gebabbel en nuttige maar zeker ook onnuttige weetjes. Ons survival handboek ligt al klaar maar wat zijn jullie tips? 
In een paar uur samen radio maken hopen we erachter te komen hoe we het samen gaan overleven op dit betonbewoond eiland.

geannuleerd COMBINATION THEORY - Onaf

5+ - in openlucht - gratis

De dansvoorstelling Combination Theory is een ware uitput­tings­slag die door de complexi­teit van de choreo­grafie en het uithou­dings­ver­mogen die deze vereist, heel veel van de dansers vraagt. Doordat de moeilijk­heids­graad van de choreo­grafie een ontzet­tend gerichte focus vraagt, vervalt de wil of de kunst van het zich verbergen. De uitdaging om al het passen­ma­te­riaal te onthouden en uit te voeren is zo groot dat het noodza­ke­lijk is om beroep te doen op het collec­tief geheugen en onderlinge aanmoe­di­ging. 

geannuleerd BUURMANS KEUKENPARADE - Plan d- (NL)

4+ - in openlucht - 2 jetons (€5)

Plan d- gaat in Buurmans Keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. De hele voorstelling is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. 

Buurmans Keukenparade wordt uitgenodigd door hetpaleis.

 

geannuleerd DE WALVIS IS VERDWAALD - Puurlain

5+ - in openlucht - 1 jeton (€2,5)

Plompverloren ligt walvis op een rots.
Ver weg, diep in het bos.
Met een stem, zo dun als papier, snippert ze:
'het noorden kwijt..., de zee..., alles, ... iedereen weg. 
Foetsie... foetsie... foetsie... verdwaald!
Ik ben he-le-maal verdwaald!'
Grislune, een wilde kat die dit hoort, legt haar staart over de walvissenbuik, en terwijl ze walvis streelt, zegt ze:  
'Walvisje-lief, ik ga jou helpen!'

geannuleerd GA GA GARROUSEL - FroeFroe

Een nieuwe kermismolen geïnspireerd op de Mark Ryden. Kom je laten betoveren en geniet van al deze prachtige figuren.

geannuleerd DE KONING - FroeFroe

Doorlopend - voor iedereen - buiten - gratis

Je ziet hem al van ver staan...
De Koning - een reus
een REUZENkoning!
Zijn spieren zijn een beetje stijf.
Laat jij hem dansen en shaken?
Trek aan de koordjes en de koning komt tot leven.


dit was BRUIST! 2021