OPNIEUW BRUIST OP STORMKOP

Op autoloze zondag 19 september 2021 gaat de derde editie van het fantastische familiefestival BRUIST door op de prachtige locatie van Stormkop bij de Droogdokken. We organiseren deze editie met CovidSafeTickets van 10u tot 18u. Jij zorgt voor een CovidSafeTicket en op het terrein lijkt het weer als vanouds. Je kan niet reserveren op voorhand, maar komt de dag zelf langs en kiest uit ons schitterend programma vol fantastische theater-dans-poppen-voorstellingen, workshops, kermismolen en randanimatie van ons en onze collega's. 

Enkele voorstellingen uit het programma vind je hieronder. Dit wordt de komende weken verder aangevuld.
Het uurschema verschijnt op 8 september online. Het uurschema en plannetje krijg je ook ter plaatse aan de infobalie.
Fijne zomerdagen !

Bruist! is een samenwerking tussen FroeFroe, Stormkop, hetpaleis, Laika, De Studio en Part of Antwerp met de steun van Stad Antwerpen.


BEREIKBAARHEID

STORMKOP vindt je aan de Droogdokkenweg 4, vlakbij het Red Star Line museum, op een steenworp van het MAS.

Op 20 september is het autoloze zondag, kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets.

Openbaar vervoer
BUS 764 halte Antwerpen Royerssluis + 7 minuten wandelen

TRAM 7 halte Eilandje+ 10 minuten wandelen

TRAM 24 halte Havenhuis + 10 minuten wandelen

Met de fiets
Plaats je fiets in de fietsenstalling voor STORMKOP. 
Dichtsbijzijnde Velo station is Velo 223 Rijnkaai. Vlakbij het Red Star Line Museum. Van daar is het nog 5 minuten wandelen.


PROGRAMMA UURSCHEMA

Dit programma is nog onder voorbehoud. U krijgt de dag zelf een papieren versie.


JONAS IN DE WALVIS - Mundus vult decipi ism De Krakeling

8+ - in de walvis - 2 jetons (€4)

Welkom in de buik van een walvis. Twee muzikanten en drie acteurs nemen je mee op een muzikaal avontuur. Met Jonas in de Walvis brengen ze een vrolijke voorstelling waarin alle grote en kleine vragen van het leven voorbij komen.

Jonas in de Walvis is een oeroud verhaal uit de Bijbel, de Koran en de Thora. Een verhaal over schepen die over wilde zeeën varen. Er wordt gevochten, verdwaald en gezworven. In een weerzinwekkende storm valt Jonas overboord en wordt hij opgeslokt door een walvis.

ROODHAPJE - FroeFroe

5+ - in openlucht - gratis

Roodkapje is deze week bij haar mama. Moeder vraagt haar een klusje te doen. Grootmoeder is een beetje ziek en 99 jaar. Ze woont aan de andere kant van het bos. Roodkapje gaat haar pannekoeken en wijn brengen. Het is een hele trip door het grote bos naar Grootmoeder. Gelukkig is Roodkapje niet bang, ze houdt van dieren, vooral van Eekhoorns, Konijntjes en iets minder van Grote Boze Wolven. En wil het toeval nu dat ze juist die tegenkomt vandaag.

LOOS - Theaterwerkplaats Nest

8+ - in openlucht - 2 jetons (€4)

Achteruitkijkspiegel van de simpele mens

Wat gebeurt er als je een schip vol gestrande eenzaten steekt?
En waarom is alles wat er anders, getaand of verroest uitziet klaar om afgevoerd te worden naar het grofvuil?

Een machtig stuk erfgoed speelt de absolute hoofdrol in deze rollercoaster van bizarre gebeurtenissen die flirten met de realiteit. In dit staaltje van maritieme weelde, nemen 10 jonge makers het publiekmee op trot. In de chaos die de bemanning op het schip zaait, tonen ze wat het is om mens te zijn. 

OEFO - Theater Woelwater en FroeFroe

7+ - in openlucht - 2 jetons (€4)

Het jaar 3417 nE (na Elvis). Uit koers geslagen door een kosmische storm in het 3 dubbel gelaagd solar systeem van Scott-X maakt de otamatronic Qt noodgedwongen een tussenlanding op de verlaten planetoïde 

E.V.O.L/Evol4U/Evol1/brrr/br//pfff/plons/zzz#boem.grrr.P@Al0>/ring&ring. Haar missie: dringend een plasje doen. Maar… is de planetoïde E.V.O.L/Evol4U/Evol1/brrr/br//pfff/plons/zzz#boem.grrr.P@Al0>/ring&ring werkelijk verlaten? Schuilt er misschien toch extra-terrestriaal leven onder het onherbergzame oppervlak van E.V.O.L/Evol4U/Evol1/brrr/br//pfff/plons/zzz#boem.grrr.P@Al0>/ring&ring? Had Qt niet beter nog even haar plasje opgehouden tot aan de volgende interstellaire melkwegparking.

RICHARKEN - Blauwhuis

4+ - in openlucht - 2 jetons (€4)

Stel nu dat je koning wordt van alles en iedereen, hoe zou jij het er dan vanaf brengen?

Voor deze bewerking van Shakespeares ‘Richard II’ regisseert Simon D'Huyvetter de krachtpaarden Michael Canto Minjauw, Bert Dobbelaere en Mats Vandroogenbroeck. Ze kronen een jongeman tot koning en laten de nieuwe hiërachie hun werk doen.

‘Richarken’ is een uitbundige voorstelling die kinderen in aanraking brengt met het begrip ‘macht’.

DISTORT THE BODY - Gedachtengang

5+ - binnenruimte - 1 jeton (€2)

Grote borsten en een smalle taille, of brede schouders en stevige kuiten. Dat zijn de ideaalbeelden voor vrouw en man die de maatschappij ons voorhoudt. Maar waarom eigenlijk? En wat gebeurt er als je gaat rommelen met die normen? Als je de dingen in een ander perspectief zet?

In de circusperformance Distort the body stelt het gezelschap GEDACHTEGANG op een absurde manier de gendernormen in vraag. Kan je een handstand doen met een grote boezem of een strakke jurk? Kan je nog normaal stappen met opgefokte beenspieren? Door te spelen met vormen, poses en kledij maakt de voorstelling je als toeschouwer bewust van je eigen verwachtingen rond gender. Het duo wil zo de clichés over mannen en vrouwen overstijgen en de mens weer centraal zetten.

BALLET DE BETONNIERES - Tuning People/Tijs Verbrugge

6+ - in openlucht - 1 jeton (€2)

Vier betonmolens dansen.
Ruwe bouwmaterialen die we kennen om huizen mee te bouwen, 
voeren een sierlijk ballet uit.
Het saaie gedraai krijgt een cadans,
het kieperen een buiging.
Eerst nog wat lomp bonkig,
maar zodra je de muziek hoort, zie je ze vliegen.

Er worden hoofdtelefoons voorzien die ontsmet worden tussen elke performance.

STOK PAARD PRINS - 4 hoog

3+ - in openlucht - 1 jeton (€2)

Tromgeroffel! Klaroengeschal! Heldhaftige gevechten!
Gigantische kastelen! Prinsessen wakker kussen! Bruidsjurken!
Ware liefde! Romantiek!

 Welkom in de zoete dromen van STOK PAARD PRINS 

 Een ongepolijst, onbeschaamd romantisch ridderepos van Raf Walschaerts (Kommil Foo) en Lander Severins voor mensen van 3 tot 103.
 

RADIO RADIOSTILTE - Studio Stormkop

Iedereen - doorlopend - gratis

Kinderen kapen uw radio! 

Tussen 10u en 18u piraterij op uw favorietste radiostation. Al uw meest luide kinderstemmen live vanop BRUIST! Altijd al gedroomd om Frank Deboosere voorbij te steken in weersvoorspellingen en natuurrampen? Ben je gekker dan Siska Schoeters haar glazen huis? Of net zo creatief als Sarah Mouhamou? Radiostemmen, muzikanten en vliegende nieuwsreporters, meld je aan in ons staalatelier. Euh, radiostudio! Laat die rollende rrrr maar rollen. We zoeken van elk werelddeel een accent. 

Mayday mayday!!
Wie niet luistert, is gebrrruisd! 

Tune in vanuit je luie zetel via de facebook van STORMKOP

 

LICHT, LICHTER, LIEGT - hetpaleis/Post uit Hessdalen

4+ - in de bus - 1 jeton (€2)

een dag gaat zo : als eerste moet de zon op dan de zonnebloemen, de kinderen, de driehoeken tenslotte de ouders
een dag ís nooit, hij wordt
licht, lichter, liegt
dan komt de maaniemand steekt de sterren aan
bloemkool etentanden poetsenogen dicht
waar is het licht?

Een ambtenaar van de Federale Overheidsdienst voor Waarnemingszaken (FODWZ) Departement Licht neemt het jonge publiek mee in een wereld van lichtknopjes, zonsopkomsten en vergeten straatlampen. Een voorstelling over hoe je de dingen anders bekijkt, wanneer je ze anders belicht.

CURIOSA - Theater De Spiegel

3 maanden tot 3 jaar - binnenlocatie - 1 jeton (€2)

Curiosa is een barokke ontdek- en speelinstallatie met kunstkasten en barokmuziek voor de allerjongsten.

In de kamer staat een kast.
In de kast is een deur.
Achter de deur is een schuif.
In de schuif zit een doosje.
Wat zit er in het doosje?

Welkom in de wonderkamer van Curiosa. Dompel je kleintje (en jezelf) onder in een belevingsbad waarin je rariteiten, kunstkasten, tekeningen en muziek kan aanraken, vastnemen, bekijken. En beluisteren. Muzikanten laten je kennismaken met de muziek en de instrumenten uit Rubens’ tijd.

LUISTERAVONTUUR VAN KAPITEIN NEMO - Narwal ism Stormkop

6+ - in een tent - 1 jeton (€2)

Nemo houdt het meest van zeedieren, onderwaterplanten en oneindig veel blauw. De golven in zijn hoofd brengen hem naar de dieptes van de zee. Op zoek naar vampierinktvissenmet van die gekke lichtjes aan hun tentakels. Dag en nacht is hij in de weer om zijn onderwaterdroom waar te maken. Ga je mee op ontdekking met Nemo? We ontmoeten hem op de plek waar hij het liefste is. Misschien zien we onderweg wel een zeehond of horen we zingende schelpen. Voel de wind en spring aan boord. 

Kapitein Nemo is een dromerig luisteravontuur voor kleine en grote zeevaarders. Over fantasieën die nooit weggaan. Of het nu waait of windstil is.

 

MU - Inti & Laika

9+ - in openlucht - 1 jeton (€2)

MÜ, een interactief dansparcours. MÜ, dat is bewegen en bewogen worden. MÜ speelt voor een klein aantal toeschouwers omdat het een bijzondere ervaring is. Meer zeggen we niet. Als je erbij bent, dan heb je geluk.

3 KLEINE HAPJES - DKO Laureaten Lier

5+ - binnenlocatie - 1 jeton (€2)

De academie van Lier heeft de eer en het genoegen om de beste DKO Laureaten van 2021 aan u voor te stellen.
Deze drie mensen tonen u een kleine proeve van hun kunnen. 
Grappig en leuk poppenspel voor iedereen over een assertief Roodkapje, een duel tussen vogel en machine en de liefde van een muzikale Trol voor een rijmende kabouter.

POTKASTEN - De Studio

4/6/10+ - in de kast - gratis

Waterwalsen 4+
Waterwals I Over het begin van alles, over het meer dat meer is dan een meer.
Waterwals II Over Karel, een jongen die bang is van water, over een walsende walvis.

Snotapen 6+
Cartoonist Zaza verzon voor zijn boek ‘Snotapen’ fantasierijke verhalen bij de 19e-eeuwse prenten die hij al jaren verzamelt. De leukste van die verhalen toverden we om in korte hoorspelen. Verwacht je aan dansende aapjes, uil Willy en een inktvis met een dagboek. Omdat ze ultrakort zijn, krijg je telkens drie Snotapen om in één keer van te smullen. 

Spanje en andere verzinsels 10+
Vijf luisterverhalen, gebaseerd op kortverhalen van Hugo Matthysen. 

Dwars door de gevel
Jef en Eva liggen te slapen wanneer er zich plots een auto door hun gevel boort. Over het verloop van de rest van de nacht zijn de meningen verdeeld. 

DE KLEINE RUIMTEVAARDER - Kopland

4+ - in openlucht

‘De kleine ruimtevaarder was dapper maar de grote wereld slorpte hem moeiteloos op. Moedig besloot hij de aarde te verlaten op zoek naar een plek waar hij op zijn formaat kon leven. Tijdens zijn reis ontmoette hij talloze figuren die net zoals hij probeerde te ontsnappen aan de realiteit. Vandaag keert de ruimtevaarder terug opzoek naar menselijk contact!

Tijdens deze doorlopende openlucht performance volg je de bezigheden van De Kleine Ruimtevaarder. Help hem het terrein verkennen of hou hem gewoon gezelschap.

L'IMAGINARIUM DU CAPITEIN GUSTAV II - De Machinerie

Doorlopend - voor iedereen - buiten - gratis

Capitein Gustav en zijn bemanning bevoeren de zeven wilde zeeën.
Op hun prachtige reizen zagen zij wonderlijke zeewezens, woeste golven en verre vreemde landen.
Samen met zijn onverschrokken zeelui stapt hij nu in een nieuw avontuur.
Alle verhalen die de zeelui verzamelden, krijgen vorm in onze prachtige carrousel “L’Imaginarium du Capitein Gustav II”.
Kruip mee aan boord en maak je klaar voor een wonderlijke reis!
De diepzeeduikers, wilde watervissen, de stoere zeebonken en Capitein Gustav heten u van harte welkom!

MENEER ZEE

4+ - binnenlocatie - 1 jeton €2

Meneer Zee houdt van vertellen, het worstelen met woorden, het zoeken naar zinnen terwijl hij ze vormt met zijn mond en met zijn stem, die stijgt en daalt en sluipt en slaat en af en toe een sprintje trekt.

DE BANGELIJKE SPROOKJESMOLEN - FroeFroe

Doorlopend - voor iedereen tot 1m20 - buiten - gratis

Maak een ritje op de ronddraaiende tentoonstelling met figuren geïnspireerd op Jeroen Bosch. Een ervaring om nooit te vergeten.

PRETPAKKET - FroeFroe

Doorlopend - voor iedereen - buiten - gratis

Je kan kakjes vangen, met appels zeven dwergen omkegelen, met schoenen gooien naar voeten, mamavarken haar biggetjes brengen met grote voeten aan, racen met Roodkapje en de Grootmoeder om uit de Boze Wolf zijn buik te geraken, de tandenfee haar tanden uitgooien met snoepjes, je zelf verkleden als een pop...

DE KOVID-KONING - FroeFroe

Doorlopend - voor iedereen - buiten - gratis

Je ziet hem al van ver staan...
De Koning - een reus
een REUZENkoning!
Zijn spieren zijn een beetje stijf.
Laat jij hem dansen en shaken?
Trek aan de koordjes en de koning komt tot leven.

RINO DE NEUSHOORN - FroeFroe

Doorlopend - buiten - gratis

Een gezellige picknick in een neushoornhuis.
Klim, kruip, kleffer door deze superzachte liefste Rino.
Geef Rino een kropje sla en kruip uit zijn poep.
Raar maar waar, Rino heeft superzachte keutels.

Een hoekje waar je even kan verpozen en je kleinste spruit zich feestelijk amuseert dankzij de langste neushoorn van Antwerpen en omstreken


IMPRESSIE BRUIST 2020


FOTOOTJES VAN DE VORIGE EDITIE (Wannes Cré)

Sfeer en gezelligheid zijn belangrijke troeven van een festival. Hierin is BRUIST onovertroffen. Overal vindt je de leukste animaties, workshops, voorstellingen en feestelijke momentjes voor u en uw kroost. Dit is echt het grootste Antwerpse kinderfeest vol creativiteit, inventiviteit en speeltijd zowel voor als door kinderen en artiesten. Alles gaat door aan de Droogdokkenweg vlak aan het Havenhuis en het MAS. Dit mag u niet missen!